Chichester Festival Theatre biedt Butterfly Lion video’s

Dale Rooks, die vorig jaar regisseerde de toneelbewerking van de roman en directeur van leren, onderwijs en participatie (LEAP) bij CFT is, zei: “Michael Morpurgo is een zeer goede vriend van het theater. Al vroeg in lockdown nam hij contact met ons op om te zien of er een manier was waarop hij kon helpen met de inhoud die ons LEAP-team creëerde voor kinderen en jongeren.

“Als een van de favoriete verhalenvertellers van het land, waren we blij dat Michael ermee instemde om een reeks video’s op te nemen, het lezen van de hele The Butterfly Lion. We hopen dat het een echte traktatie voor kinderen en gezinnen nog steeds veel tijd thuis, en voor scholen die curriculum-gerelateerde inhoud voordat ze uit elkaar voor de vakantie. We zijn Michael enorm dankbaar dat hij dit heeft gedaan.”

De Vlinderleeuw won de Smarties Prize en de Writers’ Guild Award, en wordt uitgegeven door HarperCollins. Wanneer Bertie wordt weggestuurd van de Afrikaanse boerderij van zijn jeugd naar school in Engeland, laat hij niet alleen zijn geliefde moeder en het prachtige land achter, vol met dieren in het wild, maar ook zijn beste vriend – een witte leeuw die hij als welp redde.

Bertie’s strijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe leven in het barre, grijze Engeland wordt alleen verlicht door een toevallige vriendschap met de al even eenzame Millie en zijn dromen van zijn geliefde leeuw, nu gevangen in een Frans circus. Maar hun opmerkelijke reis is nog maar net begonnen, en het paar zijn voorbestemd om elkaar weer te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *