Deze 3-ingrediënt Bosbessen Mini Muffins zal je het gevoel dat een kind weer

Ooit hunkeren naar iets warms en vers uit de oven – maar wil niet tornado door uw keuken krijgen uit 20 ingrediënten, het maken van een enorme puinhoop, en wachten een uur voor iets om te bakken, alleen om het te laten verdwijnen in enkele uren?

Het roept ook de vraag op: Heb je echt al die ingrediënten nodig bij het maken van gebakken producten? Na een beetje creatief denken, realiseerde ik me dat je niet de traditionele acht tot 10 ingrediënten nodig – in feite, je nauwelijks nodig vijf.

Dat is hoe ik kwam met deze vereenvoudigde Mini Blueberry Haver Muffins. De recepten is in mijn nieuwe kookboek, The Best 3-Ingredient Cookbook, dat is alles over het maken van recepten gemakkelijk en snel – en vaak gezonder dan hun traditionele tegenhangers. Dit geldt vooral voor de gebakken producten. In plaats van meel te gebruiken voor deze recepten, maakte ik mijn eigen met behulp van ouderwetse gerolde haver. Doe gewoon de haver in de blender en de haver te bereiken bloem consistentie. Dan u gebruik maken van deze DIY haver bloem op verschillende manieren. (Bijvoorbeeld, het is ook in dit recept voor 3-ingrediënt, No-Bake Amandel Haver Beten.)

De drie belangrijkste ingrediënten in dit recept zijn als volgt:

Ouderwetse haver: Gepulseerd tot een bloem consistentie in de blender, het mengt prachtig met gepureerde groenten of fruit, zoals de appelmoes in dit recept. Het biedt ook oplosbare vezels, wat belangrijk is omdat het helpt vertragen de snelheid waarmee suikers en vetten in uw bloedbaan, waardoor u een constante levering van energie.
Ongezoete appelmoes: Applesauce is zoet op zijn eigen, dus er is geen noodzaak om een gezoete versie te kopen. De ongezoete appelmoes geeft een vleugje natuurlijke suiker aan deze haverbekers. Het is ook het natte ingrediënt (samen met olijfolie) dat combineert met je droge gepulseerde haver.
Bosbessen: Of u nu gebruik maken van verse of bevroren en ontdooid, deze prachtig gehuepte bessen toe te voegen meer zoetheid en mond gevoel. Ze zijn ook een uitstekende bron van vitamine K, de antioxidant vitamine C, en de minerale mangaan. Ze zijn ook vol met antioxidanten genaamd anthocyanidins, die worden gevonden in voedsel dat blauw of rood van kleur. (Lees over alle andere voordelen van bosbessen.)
Naast de drie bovenstaande ingrediënten bevat dit recept twee gemakkelijk te vinden voorraadkastingrediënten die je waarschijnlijk al thuis hebt: zout en olijfolie. Deze mini haver muffins gebruiken een vleugje olijfolie in het beslag om een beetje gezond vet en een scheutje zout toe te voegen om de zoetheid van het fruit in evenwicht te brengen.

Easy Mini Blueberry Haver Muffins
Maakt: 12 muffins

Kooktijd: 18 minuten

Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

1 kop grote-vlok (ouderwetse) gerolde haver
1 kop ongezoete appelmoes
1/2 kopje bosbessen, vers of bevroren en ontdooid
2 el olijfolie, plus meer voor de mini muffin pan
1/8 tl zout
Routebeschrijving

Verwarm de oven voor op 350°F.
Bestrijk de mini muffin pan met wat olie.
Plaats de haver in een blender of keukenmachine en pulseer tot de haver een bloemconsistentie bereikt, ongeveer 1 minuut. Voeg de appelmoes, olijfolie en zout toe en meng tot een gladde massa.
Doe het havermengsel in een middelgrote kom en vouw voorzichtig in de bosbessen.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffincups. Tik de muffin pan op de toonbank een paar keer om zich te ontdoen van eventuele bubbels in het beslag. Vul ongebruikte muffinbekers met water.
Bak tot de muffins zijn goudbruin op de top en een getest ingevoegd in het midden komt schoon, ongeveer 18 minuten.