Het uitdagen van de luie stereotypen waarmee lerende mensen met een handicap worden geconfronteerd

Made Possible: Verhalen van succes door mensen met leerstoornissen – In hun eigen woorden is geschreven door Saba Salman die opgroeide in Worthing.

Het werd geïnspireerd door haar zus Raana, die een student aan de Angmering School.

Gepubliceerd door Unbound op £ 9,99, Made Possible is beschikbaar in boekwinkels en ook online bij Waterstones, Foyles, Blackwells, Hive en Amazon.

die ging naar Worthing High School en Worthing College en woont nu in Oxted, Surrey, zei: “Mijn zus Raana, die geïnspireerd het boek en woont nu in Ringwood, Hampshire, gebruikt om naar Angmering School.

“Ze vond het heerlijk om naar het briljante Adur Special Needs Project te gaan toen ze jonger was. Het is een fantastische regeling voor kinderen van vijf tot 15 jaar die speciale educatieve behoeften hebben en Raana vond het zo leuk dat ze er een paar jaar vrijwilligerswerk deed nadat ze was vertrokken.

“Elke zomer neemt Raana nog steeds deel aan het Worthing Carnaval waar ze meedoet aan een praalwagen met het lokale goede doel Superstar Arts. De creatieve kunsten liefdadigheid is een absoluut inspirerende organisatie die versterkt wat het leren van gehandicapten kunnen doen, in plaats van de meer gebruikelijke focus op wat ze niet kunnen.

“Ik had het idee voor het boek omdat ik wist dat mijn zus Raana, toen ik opgroeide, nooit die vraag werd gesteld die de meeste kinderen krijgen: ‘Wat wil je worden als je groot bent?’ Ik weet dat mensen ambitie of succes niet associëren met mensen zoals mijn zus – hoewel succes een cruciaal onderdeel is van het mens-zijn – en ik wilde die perceptie veranderen.

“Made Possible daagt luie stereotypen over het leren van gehandicapten uit en zal iedereen aanspreken die om hun medemensen geeft – het is in wezen een boek over wat het betekent om mens te zijn. Het is ook een geweldige lezen als je geïnteresseerd bent in het leven van mensen verhalen, en vooral als je graag op theater, film, muziek, kunst, campagne en politiek – want dit zijn de gebieden die essayisten van het boek uitblinken in. Het boek is ook een vreugdevolle viering van wat mensen kunnen doen en bevat fantastische verhalen van vastberadenheid, veerkracht en succes. Het is ook een echt verheffend, positief en inspirerend boek, dus heel erg een boek voor onze huidige tijd.”

Saba voegde eraan toe: “Ik wilde Raana’s prestaties en haar persoonlijkheid delen en de stereotypen over het leren van een handicap verbrijzelen, wat betekent dat mensen zoals mijn zus bedroefd, betutteld of gewoon over het hoofd worden gezien.

“Als journalist die al een tijdje over een handicap schreef, had ik ook een zeurende twijfel dat mijn artikelen de verhalen van mensen niet echt de ruimte geven om te ademen. Ik voelde dat ik vaak de verhalen van mensen inkorte dankzij woordtellingen en deadlines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *