John Lewis sluit 8 winkels permanent – dit zijn de locaties

John Lewis heeft plannen aangekondigd om acht van zijn opslag permanent te sluiten, zettend duizenden banen in het uk in gevaar.

De warenhuisketen onthulde plannen om in overleg te gaan met het personeel en ongeveer 1.300 partners in de getroffen winkels.

Het besluit kwam na een dramatische daling van de verkoop sinds de start van de pandemie in maart. Het bedrijf heeft uitgelegd dat de bezuinigingen zullen helpen “veilig de toekomst van het bedrijf op lange termijn en reageren op de winkelbehoeften van klanten “.

Volledige lijst van John Lewis winkels sluiten permanent
Croydon, geopend in augustus 2010

Swindon, geopend in oktober 2010

Tamworth, geopend in oktober 2011

Newbury, geopend in april 2012

Heathrow Terminal Two, geopend in juni 2014

London St Pancras Train Station, geopend in oktober 2014

Birmingham, Bullring Shopping Centre, geopend in september 2015

Watford, Harlekijn Winkelcentrum, geopend in augustus 1990

Financiële moeilijkheden
Nog voor de pandemie werden de acht filialen die permanent gesloten werden al beschouwd als “financieel uitgedaagd”, omdat klanten er steeds vaker voor kiezen om online te winkelen in plaats van in de winkel.

Sprekend aan het Geld van de Spiegel aan het begin van de maand, had John Lewis eerder bevestigd er aanstaande baanbesnoeiingen kunnen zijn, verklarend, “De realiteit is dat wij teveel opslagruimte voor de manier hebben de mensen nu willen winkelen en wij hebben dit met onze Partners gedeeld.”

John Lewis heeft ook eerder bleek een dramatische daling van de inkomsten. In maart daalde de jaarwinst met 23 procent, waardoor de jaarlijkse bonus van de keten drastisch daalde.

Dit jaar werd de bonus verlaagd tot slechts twee procent van het salaris, terwijl, ter vergelijking, op het hoogtepunt van het bedrijf in 1953, al haar partners een bonus van 24 procent van hun salarissen ontvingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *