Laarzen om 4.000 banen te snijden en 48 winkels te sluiten

Boots bleef open gedurende lockdown, om gemeenschappen te voorzien van ‘vitale apotheek en gezondheidszorg’, maar voetval in de winkels ‘dramatisch verminderd’.

Boots heeft ongeveer 43 locaties in West Sussex en ongeveer 38 in East Sussex.

De aankondiging van de komt na John Lewis onthulde eerder vandaag (9 juli) dat acht van haar winkels werden ingesteld om gesloten te blijven na de lockdown, wat resulteert in 1.300 banenverlies. De twee winkels van Sussex in Chichester en Horsham zullen echter niet worden beïnvloed.

Een woordvoerder van Boots was niet in staat om commentaar te geven op de toekomst van individuele winkels in dit stadium, maar de keten zei dat de bezuinigingen zal ongeveer 7 procent van het personeelsbestand en de sluiting van 48 Boots Opticians winkels beïnvloeden.

Sebastian James, Managing Director van Boots UK, zei: “De voorstellen die vandaag zijn aangekondigd zijn beslissende acties om ons transformatieplan te versnellen, Boots in staat te stellen zijn vitale rol als onderdeel van het Britse gezondheidssysteem voort te zetten en winstgevende groei op lange termijn te garanderen.

“Hiermee bouwen we aan een sterkere en modernere Boots voor onze klanten, patiënten en collega’s.

“Ik ben al onze collega’s zo dankbaar voor hun inzet in de afgelopen maanden.

“Ze zijn naar voren gestapt om hun gemeenschappen, onze klanten en de NHS te ondersteunen in deze tijd, en ik ben zeer trots om naast hen te dienen.

“We erkennen dat de voorstellen van vandaag zeer moeilijk zullen zijn voor de opmerkelijke mensen die deel uitmaken van het hart van ons bedrijf, en we zullen er alles aan doen om in deze periode de volledige steun te bieden.”

Tijdens lockdown werden boots’ ‘revenue-driving’ beauty- en geurbalies gesloten, evenals meer dan 100 grotere winkels in het centrum, het station en de luchthaven locaties en de meerderheid van boots opticians praktijken.

Een woordvoerder van Boots zei: “Deze factoren stootten ernstige vergelijkbare detailhandelsverkoop, die 48 percenten voor Laarzen het UK en 72 percenten voor Boots Opticians in het derde kwartaal (tegenover vorig jaar) daalde.

“Beperkingen beginnen te stijgen, maar met een onzekere economische vooruitzichten, is de verwachting dat de high street zal veel tijd om te herstellen.”

In april 2019 zei het Amerikaanse Walgreens Boots Alliance dat het ‘beslissende stappen’ is gaan zetten in het Verenigd Koninkrijk om kosten te besparen, waaronder het herzien van de bijna 2.500 winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *