Nieuwe leerstoel bij west Sussex’s lokale enterprise partnership

Coast to Capital LEP, dat ook Brighton & Hove, Croydon en East Surrey omvat, speelt een centrale rol bij het bepalen van de economische prioriteiten van het gebied en draagt bij aan het stimuleren van economische groei en het scheppen van banen.

Julie Kapsalis, die het afgelopen jaar vice-voorzitter was, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de LEP, als opvolger van Tim Wates.

Ze is op de Coast to Capital board voor meer dan zes jaar en heeft gediend als voorzitter van de investeringscommissie, alsmede de diversiteit kampioen.

Kapsalis is directeur van de Chichester College Group die verantwoordelijk is voor een portefeuille van commerciële bedrijven, waaronder een keten van kinderdagverblijven, examencommissie en internationaal onderwijs.

Ze is bestuurslid van het Institute of Economic Development, Gatwick Diamond Business en is de directe verleden voorzitter van Chichester Kamer van Koophandel en Industrie. Ze is gepassioneerd over het ondersteunen van bedrijfsgroei met een bijzondere interesse in vaardigheden, ondernemerschap en sociale mobiliteit.

Mevrouw Kapsalis zei: “Ik ben blij dat ik ben benoemd tot voorzitter van Coast to Capital. Ik ben gepassioneerd door onze regio en het werk van de LEP om duurzame economische groei te ondersteunen, met name door middel van onze bedrijfsondersteuning en subsidies.

“Ik heb mijn laatste zes jaar in het bestuur zeer gewaardeerd en ik kijk ernaar uit om nog nauwer samen te werken met onze partners en het bestuur te leiden terwijl we verder gaan met de ontwikkeling van onze lokale industriële strategie en Covid-19 herstelplan.”

Kapsalis zet zich in voor de uitbreiding van coast to capital’s benadering van gelijkheid en diversiteit, waaronder haar werk aan de Rose Review in vrouwelijk ondernemerschap en het LEP-programma voor verblijfsdeskundige.

De Coast to Capital gebied zal worden geconfronteerd met nieuwe en verschillende uitdagingen als de economie rebounds van de coronavirus pandemiic.

Tegen de achtergrond van het strategisch economisch plan getiteld Gatwick 360 erkent het bestuur dat de rol van zijn leerstoel een rol is die vertrouwen wekt in de stem van het bedrijfsleven, de overheid, de lokale overheden en de gecombineerde autoriteiten. Kapsalis’ ervaring en haar sterke punten als ambassadeur zorgen voor een blijvend sterk en strategisch leiderschap voor de regio.

Jonathan Sharrock, chief executive bij Coast to Capital, zei: “Julie heeft een duidelijke passie en toewijding aan de doelstellingen van Coast to Capital en heeft een sterke visie voor zijn toekomst. Dit is een onzekere tijd voor de Coast to Capital economie en dit is een uitstekende afspraak op een kritiek moment.

“Ik wil onze vorige voorzitter, Tim Wates, bedanken voor zijn strategische leiderschap en steun in de afgelopen negen jaar. Tim heeft de Raad van Kracht naar kracht geleid en heeft leiders uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de lokale overheid samengebracht om te slagen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *