Openingsdatum onthuld voor Chichester’s John Lewis winkel

De John Lewis Partnership heeft aangekondigd dat het niet zal heropenen acht John Lewis winkels om ‘veilig de zakelijke toekomst op lange termijn’ en reageren op de behoeften van klanten winkelen.

Zij zal nu overleg plegen met de getroffen partners over haar voorstellen.

Dit komt als de laatste golf van winkel heropeningen worden bevestigd, met nog eens negen winkels in Aberdeen, Ashford, Brent Cross, Chichester, Oxford, Peterborough, Reading, Sheffield en White City Westfield te heropenen op 30 juli.

Een woordvoerder van het bedrijf zei: “De winkels geïdentificeerd voor sluiting omvatten twee van de kleinste in het landgoed – travel hub winkels op Heathrow en St Pancras, vier At Home winkels in Croydon, Newbury, Swindon en Tamworth en twee full size warenhuizen in Birmingham en Watford.

“Ongeveer 1.300 partners in de acht winkels gaan nu in overleg.

“Leicester zal ook heropenen wanneer de lokale lockdown voor de stad wordt opgeheven, waarbij het totale aantal heropende John Lewis winkels tot 42. De Swindon outlet zal ook heropenen op 30 juli.”

Als ontslagen worden bevestigd, zou “alles in het werk worden gesteld” om “waar mogelijk” nieuwe rollen voor partners te vinden.

“Het partnerschap heeft ook toegezegd om ondersteuning te bieden via een uniek omscholingsfonds, dat tot £ 3.000 zal bijdragen aan een erkende kwalificatie of cursus voor maximaal twee jaar voor elke partner met twee jaar dienst of meer.

“Alle partners krijgen toegang tot een drie maanden durend ondersteuningsprogramma met een outplacementspecialist om te helpen met cv-schrijf- en interviewvaardigheden.

“Naast wettelijke ontslagvergoedingen, partners die hebben gewerkt met het bedrijf voor meer dan een jaar zou recht hebben op partnerschap ontslagvergoeding, wat neerkomt op twee weken loon voor elk jaar van de dienst, ongeacht de leeftijd.

“Degenen met minder dan een jaar dienst die vertrekken op grond van ontslag zou een ex-gratia belastingvrije betaling gelijk aan een week contractueel loon ontvangen.”

Voorafgaand aan de pandemie werden de acht geïdentificeerde winkels ‘al financieel uitgedaagd’ en heeft de pandemie de overstap ‘versneld’ van winkelen in de winkel naar online.

De woordvoerder vervolgde: “Voordat het virus toesloeg, 40 procent van john Lewis verkoop waren online. Dit zou nu dichter bij 60 tot 70 procent van de totale omzet dit jaar en volgend.

“Zowel John Lewis als Waitrose zullen zwaar blijven investeren in e-commerce om deze verschuiving weer te geven. Waitrose heeft zijn online capaciteit al verdubbeld sinds het begin van de pandemie.

“John Lewis-winkels spelen een cruciale rol binnen het bedrijf en we werken aan plannen om ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen aan de behoeften van klanten, naast een levendige e-commerce-operatie.

“Deze plannen maken deel uit van een grote strategische herziening, aangekondigd in maart, om het toekomstige succes van het partnerschap te garanderen. Dit zal later deze maand terug gemeld worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *