Real Talk: Is Nose Hair Waxing Cool, of gewoon een slecht idee?

Je bikinilijn waxen? Zeker. Benen? Heb het gedaan. Maar hoe zit het met het slathering de binnenkant van je neusgaten met wax te trekken uit al je neus haren? Blijkbaar doen steeds meer mensen precies dat. “Neus haar waxen is erg populair en een van onze top-gevraagde diensten door zowel mannen als vrouwen,” zegt Gina Petak, onderwijs manager voor European Wax Center.

Hoewel er iets weliswaar bevredigend over het idee van super glad, haar-vrije neusgaten, is neus haar waxen een goed idee? Vooruit, deskundigen wegen in op alles wat je moet weten voordat je wax de binnenkant van je neus.

(Gewoon zeggen’: Het is altijd aan jou of je wilt lichaamshaar te verwijderen, maar je moet niet het gevoel dat je nodig hebt om vanwege de samenleving “schoonheid normen.” Ontdek wat een Shape-editor ervan weerhield om haar schaamhaar weg te laseren.)

Uw neusharen dienen een doel
Voordat u overweegt het verwijderen van hen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de haren in je neus zijn er voor een reden. “Neusharen zijn super belangrijk voor het ademhalingssysteem,” legt Purvisha Patel, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Visha Skincare. Ze zijn de eerste manier waarop je de lucht filtert die je inademt, fungeert als een fysiek filter om zowel grotere deeltjes puin als microben te blokkeren, voegt ze eraan toe.

Kortom, je neusharen spelen een belangrijke rol in de bescherming van de luchtwegen. Het verwijderen van hen zet op u het risico van niet alleen ontsteking in de neus – tekenen zijn jeuk, branden, niezen – maar ook longirritatie, zegt Dr Patel. (Ook de moeite waard: Luchtreinigers om te helpen filteren allergenen uit uw huis.)

Is neushaar in orde?
Dr Patel adviseert tegen neus haar waxen, zeggende dat het trimmen van een neus haren vindt u lelijk is een veel veiliger inzet dan gewone waxen. Gebruik gewoon een klein paar cuticula of wenkbrauwschaar om de uiteinden van de haren die uitsteken en zichtbaar zijn onder je neusgaten te knippen. Probeer Tweezerman Facial Hair Scissors (Buy It, $12, amazon.com), die reviewers zeggen gemakkelijk zorgen voor vervelende haren die kunnen worden ~ opknoping uit ~ en hebben ook afgeronde tips voor de veiligheid. (Gerelateerd: Uw complete gids voor het verwijderen van het lichaam en grooming)

Dat gezegd zijnde, zowel Patek en Dr Patel het erover eens dat, als je wilt doorgaan met neus haar waxen, dit is een ontharing dienst die u zou willen laten aan de profs. Waarom zou je niet doe-het-zelver zijn? De neus is een uitstekende plek voor bacteriën in het lichaam. Waxen, indien verkeerd gedaan, kan vaak leiden tot een verwijdering van niet alleen de haren, maar ook een deel van de huid. Dit creëert open wonden of zweren, die op hun beurt kunnen worden besmet door de bacteriën die al leven in je neus, legt Dr Patel.

Professionals, aan de andere kant, zijn opgeleid om zowel toe te passen en de was goed te verwijderen – evenals de temperatuur van de was te meten – om veilig en effectief te verwijderen neusharen zonder beschadiging van de huid, zegt Patek. (Gerelateerd: Uw complete gids voor het verwijderen van het lichaam en grooming)

Als je nog steeds van plan bent om ermee door te gaan, luister dan naar
Nog een keer, voor de mensen in de rug: Niet diy. Hoewel er tal van at-home neus wax kits op de markt, het zien van een professional zal ongetwijfeld de beste resultaten opleveren (en, nog belangrijker, is de veiligste optie). Alles van het type was dat wordt gebruikt tot de temperatuur van de was tot de eigenlijke waxtechniek speelt allemaal een rol, merkt Petak op. Er zijn gewoon te veel factoren voor de gemiddelde persoon te kunnen beheersen met een at-home product, vooral wanneer er een zeer reëel risico op potentiële infectie, voegt ze eraan toe. (Echter, als je op zoek bent naar haar te verwijderen uit andere delen van je lichaam, check out deze beste at-home wax strips.)

Het moet (hopelijk) vanzelfsprekend zijn, maar je wilt nooit de huid waxen die geïrriteerd is, dus als je een loopneus of enige vorm van irritatie in je neusgaten hebt, wacht dan af bij het boeken van een waxende afspraak, adviseert Petak. Om het risico op infectie te minimaliseren, dr Patel stelt voor het reinigen van uw neusgaten – zowel voor als na waxen – met antibacteriële zeep, lathering it up, en vegen rond de neusgaten met een washandje of wattenstaafje. Om de kans op een ontsteking of irritatie te minimaliseren, breng een zeer dunne laag Vaseline Original Petroleum Jelly (Buy It, $5, amazon.com) aan de binnenkant van de neusgaten na het waxen, voegt Dr Patel.

De meeste mensen kunnen meestal overal gaan van twee tot vier weken tussen neus haar waxen afspraken, zegt Petak. Als u van plan bent om het regelmatig te doen, het resultaat is dat het haar dunner zal worden na verloop van tijd, waardoor elk bezoek comfortabeler, legt ze uit. (Hoe dikker en grover het haar, hoe pijnlijker het kan zijn om te verwijderen omdat er meer kracht nodig is om het eruit te trekken.)