West Sussex bedrijven aangespoord om leerlingen in te huren om te helpen verlichten financiële druk en stimuleren economie

Dat blijkt uit een nieuw rapport in opdracht van het Coastal West Sussex Partnership, dat een herstelperiode van negen jaar voor de lokale economie laat zien.

Het Coastal West Sussex Covid-19 Impact Report stelt dat vanaf april 2020 80 procent van alle Britse werknemers in hotel, voedsel en accommodatie met verlof waren; voor de kunsten, entertainment en recreatie, het cijfer was 68 procent.

Henry Powell, voorzitter van het Coastal West Sussex Partnership, zei: “Met veel jongeren werkzaam in de zwaarst getroffen sectoren, de uitdaging is nu voor lokale werkgevers, organisaties en onderwijsaanbieders om samen te werken om betere vooruitzichten voor jongeren te creëren, wat op zijn beurt betere resultaten voor het bedrijfsleven zal creëren. De Leerlingheffing is een antwoord op die uitdaging.”

De Leerlingheffing wordt beschikbaar gesteld in de hele provincie en biedt de financiën om een leerling op te leiden. West Susses County Council zei dat het proces zal nu ‘meer vloeistof’ als gevolg van geen vaste sluitingsdatum en beslissingen genomen binnen 15 werkdagen.

De heer Powell voegde hieraan toe: “We moeten ervoor zorgen dat de lokale bevolking de vaardigheden heeft die ze nodig hebben om goed geplaatst te zijn om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Leerlingplaatsen bieden de kans om te werken en te studeren, zonder kosten voor de werkgever als het gaat om opleiding. We dringen er bij werkgevers sterk op aan om na te denken over hoe het aannemen van een leerling hen kan helpen.”

Littlehampton Welding is een lokaal bedrijf dat al heeft geprofiteerd van de Apprenticeship Levy. Leden van het team hebben afgerond master’s degreestages in senior leiderschap. Productiemanager en leerling Nathan Saunders: “Ik zal de opgedane kennis gebruiken om zowel het bedrijf als mezelf ten goede te komen. Om beroepsmatig te leren op het werk geeft een kans om leren vrijwel onmiddellijk te integreren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *